تصور کنید کسب و کاری را طرح ریزی کردهاید و دوست دارید به یک مدیر موفق تبدیل شده و تصمیم دارید طرح خود را راهاندازی کنید. اکنون اولین قدم شما چیست؟ مسلماً بعنوان اولین قدم باید بتوانید طرح کسب و کار خود را با فرد یا افرادی در میان بگذارید و آنها را برای همکاری با شما متقاعد کنید.
به احتمال زیاد این فرد یا افراد، همان شرکای تجاری شما خواهند بود. و یا ممکن است طرف صحبت شما با شخصی باشد که به نظر شما میتواند سرمایه گذار خوبی برای کسب و کار شما باشد.در این مقاله قصد داریم ابتداییترین نیاز یک مدیر را باهم بررسی کنیم.
پس با این هدف که اولین قدم (که مهمترین قدم است) را برای راهاندازی مجموعه خود برداریم نیاز داریم تا با افرادی صحبت کنیم. بدون شک اشخاص انتخاب شده برای این کار، از بهترین گزینهها خواهند بود. به همین دلیل تمام تلاش خود را میکنیم و زمان مناسبی هم در نظر میگیریم تا بتوانیم آنها را متقاعد کنیم.
اینجاست که یکی از مهمترین و متمایزترین ابزارهای متقاعدسازی به کار ما خواهد آمد: فن بیان و مهارتهای ارتباطی
مقاله چگونه فن بیان خود را تقویت کنیم؟ را هم مطالعه کنید.
مهارت فن بیان و متقاعدسازی اصلی ترین نیاز یک مدیر است. از آنجاییکه معمولاً بهترین گزینهها را برای صحبت اولیه انتخاب میکنیم لذا عدم موفقیت در متقاعد سازی، ناکامی بزرگی در اولین قدم برای ما محسوب خواهد شد.
بعد از راهاندازی کسب و کار، اکنون نیاز است افرادی را بعنوان کارمند و یا همکار، جذب و استخدام کنیم. توانمندی افراد در تخصصها و مهارتهای مورد نیازمان، مهمترین معیار برای جذب آنها خواهد بود. امّا بدون شک به این نیز واقف هستیم که اشخاص متخصص و ماهر نیز معیارهایی را برای خودشان خواهند داشت.
در این مرحله نیز نیاز است بتوانیم متخصصین و افراد مورد نظر را با گفتگو و مذاکره، به اقناع برسانیم که با ما همکاری کنند. گاهی نیز لازم است با مشتریان احتمالی هم مذاکره کنیم تا به این شکل درآمدزایی را آغاز کنیم.
مسلماً امروزه در بازار کسب و کار، ما تنها و بدون رقیب نخواهیم بود. بنابراین گزینههای زیادی وجود دارند تا مشتری احتمالی ما، نیاز خود را از آنها تأمین کند.
در بین تمام گزینههای موجود با شرایط یکسان، شما خوش بیانتر و خوش کلامتر هستید. به خوبی با مشتری وارد صحبت میشوید و با مهارت کامل ویژگیهای محصول و یا خدمت خود را به او توضیح میدهید. بنابراین شما انتخاب خواهید شد.
مقاله ۱۰ ویژگی یک سخنران حرفه ای را هم مطالعه کنید
پس از شکلگیری و گستردهتر شدن کسب و کارتان، نیاز دارید بطور مستمر با همکاران و کارکنان خود در ارتباط باشید. با آنها صحبت کنید. آنها را در جریان برنامهها قرار دهید. خطاها و دستاوردها را به اطلاعشان برسانید و آنها را به سمت هدف تعیین شده هدایت کنید.
در بسیاری از موارد، نیاز است در جمع کارکنان صحبت کنید و در واقع سخنرانی کنید. بدون شک صحبت مؤثر، اثرگذار خواهد بود.
مجموعه شما در حال رشد است و در این زمان مسئولیت معرفی مجموعه به دیگر سازمانها و مشتریان خاص عهده شما خواهد بود. اگر صحبت شما در اینگونه معرفیها حرفهای باشد نشان از حرفهای و کارآمد بودن مجموعه شما دارد و البته بالعکس!!!
اگر سازمان موفقی را مدیریت میکنید، در موقعیتهای مختلف از جمله مصاحبه با رسانهها و سخنرانی در همایشها
از شما دعوت خواهد شد.
نوع صحبت شما در این موقعیتها نیز قضاوت مخاطبان را نسبت به مجموعه شما تعیین خواهد کرد.
به عنوان مثال همانطور که در کتاب الفبای سخنرانی ذکر کردم، مهندس احمد رضا نخجوانی مدیرعامل موفق گروه شرکتهای شاتل، در همایشهای متعددی بعنوان سخنران و کارآفرین دعوت میشود و سخنرانی میکند.
در ادامه شما را به دیدن یکی از مصاحبههای وی دعوت میکنم.
همانگونه که به برخی از موقعیتها اشاره شد اینکه شما چگونه صحبت خواهید کرد و چه اثری در افراد خواهید گذاشت؛ تعیین میکند که سازمان شما چه مسیری را و با چه کیفیتی طی خواهد کرد.
یک مدیر موفق لازم است الگوهای رفتاری استاندارد مدیریتی را دارا باشد. علاوه بر آن، یکی از مهمترین ابزارهای رشد و ارتقای شما بعنوان یک مدیر، فن بیان شما و مهارتهای ارتباطی از جمله سخنرانی خواهد بود.
امروزه خیلی از افراد در جایگاههای مدیریتی مشغول فعالیت هستند. اما به راستی آیا تمامی آنها مدیران موفقی هستند؟
مهارت سخنرانی، شما را نسبت به دیگر رقبایتان متمایز خواهد نمود. شما خواهید درخشید و پیروز خواهید شد.
سخنرانی یکی از کارآمدترین ابزارهای مدیریتی است که در جعبه ابزار مدیران موفق وجود دارد.
مقاله ۴ کلید برای متقاعدسازی بهتر را هم مطالعه کنید.
همانطور که دیدید؛ مهارتهایی همچون: سخنرانی و فن بیان، مذاکره و متقاعدسازی، از مهمترین نیازها و ویژگیهای یک مدیر موفق به شمار میروند. اگر به عنوان یک مدیر، قصد بهبود ویژگیهای فردی خود را دارید، همین حالا اقدام کنید و برای افزایش این مهارتها آموزش ببینید.